به گزارش بستک نیوز، اخیرا شهرداری بستک در یک حرکت غیرقانونی خارج از حریم و محدوده قانونی شهر بستک اقدام به گذاشتن یک کانکس کرده و اجازه فعالیت خیریه به مردم نیک اندیش و خیرین بر روی بام بستک را نمیدهد این در حالی است که به استناد قوانین موجود کشور فعالیت شهرداریها خارج از حریم و محدوده قانونی شهرها تخلف محرز است و مشخص نیست چرا دستگاههای نظارتی ائم از سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و حتی دستگاه قضایی به عنوان مدعی العموم دربرابر دهن کجی واضح شهرداری بستک به قوانین رایج کشور سکوت کرده اند! موضوعی که میتواند باب دور زدن قانون توسط دستگاههای دیگر دولتی را بازکند!
شهرداری بستک به استناد قرارداد ۱۰ساله به شماره ۱۳۹۷۹۱۰۵۴۰۷۲۰۰۰۰۳۱ مورخ ۱۳۹۷/۱۱/۰۷ که با منابع طبیعی هرمزگان به منظور نهال کاری و نگهداری از فضای سبز دارد ادعای مالکیت بر اراضی و تاسیسات ایجاد شده بر روی بام بستک کرده است و حتی پا را فراتر گذاشته و در فعالیت خیریه در تنها پارک آبخیزخیرساز کشور به طرق مختلف سنگ اندازی میکنند! البته بیاعتنایی خیرین به سنگ اندازیهای شهرداری باعث شده که اخیرا و غیرقانونی کانکسی در آنجا مستقر کنند!
در باب قرارداد فوق چند نکته گفتنی است اولا طبق ماده ۱ و ماده ۲ قانون «تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها» مطابق با استعلام اداره کل منابع طبیعی استان هرمزگان از وزارت راه و شهرسازی اراضی ۲۳۳۶۷۰ مترمربع از اراضی مذکور تحت شهرت بام بستک خارج از حریم و محدوه قانوتی شهر بستک میباشد که هیچ قانون بالادستی به شهرداری بستک اجازه فعالیت از محل بودجه داخلی خارج از حریم و محدوده قانونی شهر را نمیدهد و مشخص نیست دستگاههای نظارتی و فرمانداری بستک چرا در خصوص فعالیت شهرداری بستک خارج از حریم و محدوده قانونی شهر به استناد طرح تفضیلی و مصوب شهر بستک ورود نمیکنند و سکوت آنها در حیف و میل کردن بیت المال خارج از سرفصلهای قانونی توسط شهرداری بستک با کدام حمایت سیاسی در حال انجام است!
ثانیا مطابق ماده ۵۶ قانون شهرداریها، شهرداریها خارج از حدود مصوب شهر حق تعهد، تهیه و توزیع تاسیسات شهری را ندارند، لذا بستن این قرارداد که به عنوانی نوعی تعهد قانونی است از بنیه دارای اشکال حقوقی است و تخلف محسوب میشود!
ثالثا ادعای ناصحیح مالکیت بر ۲۳۳۶۷۰ متر مربع از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمربع اراضی پارک آبخیز بستک به استناد قرارداد فوق که درباب نهال کاری، جنگلکاری و نگهداری از فضای سبز آنجا بسته شده است در صورتی توسط شهرداری بستک مطرح میشود که به فرض اگر ادعای شهرداری صحیح باشد که بههیچ وجه نیست! این اراضی بدون طی تشریفات و برگزاری مناقصه به یک نهاد حقوقی واگذار شده است که از این جهت نیز از لحاظ قانون دیگر مجدد دچار اشکال است که من باب این تخلف محرز، ورود دستگاههای نظارتی مانند سازمان بازرسی برای حل و فصل این اختلافات کاملا نیاز است.
بزرگترین مشکل فعالیت خیریه بر روی اراضی پارک آبخیز بستکعدم حمایت معنوی اداره کل منابع طبیعی هرمزگان به عنوان مالک بر ۸۳۰ هکتار اراضی مذکور است که خوشبختانه یا متاسفانه از یک مدیر بستکی نیز بهره میبرد ولی تاکنون نه تنها هیچ حمایت معنوی از فعالیت خیریه در این پارک آبخیز انجام نداده است بلکه گاها با برخوردهای دوگانه با مسئله، پیشرفت اولین و تنها پارک آبخیز خیرساز ایران را کُند و یا متوقف کرده است محدودهای که به دلیل خاصیت مشارکت گونهاش روزانه مورد مطالعه دانشگاهها و اندیشکدههای مطرح و فعال در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و حتی برخی مراکز بین المللی قرار گرفته است.
مجمع خیرین منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بستک با ۱۵ عضو اصلی و بیش از ۱۵۰۰ نفر عضو افتخاری از سال ۹۷ اقدام به احداث پارک آبخیز بستک به مساحت ۸۳۰ هکتار کرده است و بیش از ۱۲۳۰۰ درخت غرس و به صورت مرتب آبیاری میکند ولی شهرداری بستک فقط ادعای مالکیت بر ۲۳ هکتار اراضی موسوم به بام بستک را دارد و با بیش از ۸۰۰ هکتار دیگر عملا کاری ندارد، ۲۳ هکتاری که بهعنوان مرکز گردشگری شهر بستک اخیرا با فعالیت بیش از ۱۵۰۰ نفر از مردم خیرخواه شهر بستک در حال تبدیل شدن به یک مرکز گردشگری در غرب هرمزگان تبدیل شده است.
انتهای پیام/