کمربند صرفه جویی را محکم ببندید
از آب حفاظت کنید چون زندگی ما به آن وابسته است.هیچگاه به دلیل اینکه فرد دیگری مسئول پرداخت آب بهاء است آب را هدر ندهید.
به گزارش پایگاه خبری بستک نیوز، بیشتر نقاط ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی، سالهای بسیاری شاهد کاهش بارندگی، افت منابع آب زیرزمینی و خشکسالی است و هرچه جلوتر آمده ایم منابع آبی کمتر و در مقابل، مصرف بیشتر شده که از نظر تعادل منابع آبی، این یک تهدید به شمار می آید.
استان هرمزگان از کم بارش ترین استان های کشور است و خشکسالی های دو دهه اخیر باعث شده که بیشتر مناطق این استان با بحران بی آبی دست و پنجه نرم کند و از آنجا که با افت شدید آب های زیرزمینی مواجه هستیم مشکلات متعددی بر دوش مردم هرمزگان کشیده می شود.
کمبود آب شرب یکی از مهمترین مشکلات و چالش های شهرستان بستک است که طی این سالها، بارها به این موضوع پرداخته شده و با وجود استفاده مردم از برکه ها و تامین آب شرب مورد نیاز به شیوه سنتی، این روزها شدت کم آبی گریبانگیر مردم این شهرستان شده است.
محدودیت منابع آبی در سطح شهرستان از نظر کمی و کیفی، استفاده نادرست از منابع آب های سطحی و زیرزمینی، نبود مدیریت و برنامه ریزی اصولی و صحیح برای استفاده از مقدار آب موجود و وقوع خشکسالی های چند دهه اخیر، باعث شده که مشکلات و مسائل زیادی بوجود بیاید.مردم نیز باید بپذیرند که در صرفه جویی درست عمل نکرده اند و بگونه ای که پیش می رود باید انتظار تابستان سخت و طاقت فرسایی را داشته باشیم چه بسا که با قطعی آب نیز رو به رو شویم.
از جمله مسائلی که این روزها شدیدا با آن مواجه هستیم استفاده برخی از مردم از پمپ برای تقویت فشار آب است که این مسئله کاملا غیرقانونی است زیرا هر مشترکی که به دلیل افت فشار شبکه نیازمند استفاده از پمپ برای تقویت فشار آب داخل ساختمان باشد حتما می بایست بین پمپ و کنتور از مخزن ذخیره آب استفاده کند در حالیکه در اکثر منازل به وضوح دیده می شود که پمپ را مستقیما پشت کنتور نصب کرده اند.
تشخیص و برخورد قانونی با این مشکل کار ساده ای به نظر می رسد هرچند حل این معضل بیشتر به مسئولیت شناسی شهروندان نیز برمیگردد.اینکه ما قرار است در کنار یکدیگر زندگی کنیم و استفاده بیشتر و غیرقانونی آب به معنی زیر پا گذاشتن حقوق سایر شهروندان است.
البته برخی از شهروندان منتظر نمی مانند تا ببینند قرار است آب جیره بندی شود یا نه؟ آنها از قبل فکر همه جا را کرده اند و با اینکه هنوز خبری از جیره بندی یا افت محسوس فشار آب نیست، پمپ های آب را تهیه کرده اند.این رفتار به جز منفعت طلبی اسم دیگری ندارد و شرکت برق، آب یا هر نهاد دیگری که در این مورد مسئولیت دارد باید وارد عمل شده و اجازه ندهد بعضی با ضایع کردن حقوق دیگران، آبی که قرار است به صورت یکسان در اختیار همه قرار بگیرد را با کمک وسیله ای به اسم پمپ مصادره کنند.با از راه رسیدن گرم ترین روزهای سال، پیشگیری از چنین منفعت طلبی هایی برای جلوگیری از بروز مشکل در پخش آب ضروری به نظر می رسد.
از جمله مشکلاتی که نصب مستقیم پمپ بر روی کنتور آب می تواند ایجاد کند نشان دادن مصرف غیر واقعی بر روی کنتور آب و تحمیل آب بهای بسیار بیشتر از مقدار واقعی مصرف به مشترکین است آن هم زمانی که افت فشار آب به دلیل مکش پمپ آب به همراه مقادیر زیادی هوا و کف از کنتور عبور می کند.همچنین ایجاد فشار منفی ناشی از کارکرد تعداد زیادی پمپ های خانگی بر روی شبکه آب شهر موجب مکیده شدن آب سطحی آلوده به فاضلاب خانگی در نقاطی می شوند که شبکه آب شهری دارای شکستگی و یا دارای نشتی است.
فکر کنم برایتان جالب باشد اگر بدانید هنگامی که برق قطع می شود فشار آب در برخی مناطق بیشتر می شود.این مسئله گویای این است که استفاده از پمپ های آب تا چه میزان در شهر شایع شده است.تامین آب شهری با توجه به موقعیت آب و هوایی استان علی الخصوص شهرستان بستک کار ساده ای نیست و با توجه به نبود رودخانه های دائمی در اطراف شهرستان و وابسته بودن آب شهر به میزان ذخایر چاه های موجود، امکان به وجود آمدن بحران امسال بیشتر از سال های قبل است.حال اینکه عده ای با استفاده از پمپ این مشکل را تشدید میکنند و با توجه به بحرانی بودن وضعیت آب، نیاز به برخورد قانونی دارد چرا که در شرایط عادی می توان از کنار این مسئله گذشت اما به وضعیت این روزهای شهرستان نمی توان عنوان عادی اطلاق کرد.
در زیر به معرفی چند تکنیک برای صرفه جویی در مصرف آب می پردازیم و امیدواریم همشهریان ما با رعایت این موارد در حل بحران کم آبی شریک باشند:
– زمانی که دندان هایتان را مسواک می زنید، اصلاح می کنید، دست هایتان را می شویید و یا ظرف می شویید شیر آب را ببندید.همچنین هنگامی که حمام می کنید ولی به آب احتیاج ندارید شیر آب را ببندید.ابتدا بدنتان را خیس کنید و هنگامی که صابون یا شامپو می زنید آب را ببندید و مجددا هنگام شست و شو باز کنید.
– یک سرشیر کاهنده مصرف آب بخرید.این سرشیرها معمولا قیمت زیادی ندارند و به سادگی در جایشان محکم می شوند و عملکرد خوبی دارند و در عین حال که مقدار آب مصرفی نصف قبل خواهد شد، میزان فشار و جریان آب را حفظ می کنند.
– برای نظافت حیاط بجای مصرف آب، بهتر است از جارو استفاده شود.
– قبل از اینکه لباس هایتان را بشویید ابتدا مطمئن شوید که حجم لباس ها کافی باشد.فقط به این دلیل که چند تا از لباس ها را لازم دارید همه آنها را نشویید.این مورد درباره ماشین ظرفشویی هم صدق می کند.قبل از اینکه از ماشین ظرفشویی استفاده کنید ابتدا مطمئن شوید که به اندازه کافی پُر باشد.
– برای آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گل ها از آبیاری قطره ای استفاده کنید.
– قبل از شروع به شستن ظرف ها کمی آنها را تمیز کنید.مثلا باقیمانده غذای آن را از ظرف پاک کنید.اگر ظرف ها بدون اینکه از قبل در آنها آب گرفته باشید تمیز نمی شوند سعی کنید که این کار را انجام دهید تا ماشین ظرفشویی عملکرد درستی داشته باشد.ضمنا دقت داشته باشید تا از ماده شوینده مخصوص استفاده کنید.ماشین های ظرفشویی مخصوصا آنهایی که مدرن تر هستند واقعا در مقایسه با زمانی که ظرف ها را با دست می شویید آب کمتری مصرف می کنند.اگر می خواهید یک ماشین ظرفشویی جدید بخرید ابتدا مصرف انرژی و آب آن را بررسی کنید.
– بهتر است برای شستن سبزیجات ابتدا آنها را در ظرفی خیس کنید و سپس آب بکشید.
– سعی کنید مدت استحمامتان کوتاه باشد.آب پخش کن دوش حمام را با نوع جدید آن (سردوش کاهنده مصرف) تعویض کنید.
– لوله کشی تان را چک کنید که نشتی نداشته باشد.مخصوصا توالت و شیرهای آب را بررسی کنید.هر نشتی که مشاهده کردید برطرف کنید.یک نشتی پنهان در توالت می تواند روزانه ۳۰ الی ۵۰ گالن آب را هدر بدهد.
– از آب حفاظت کنید چون زندگی ما به آن وابسته است.هیچگاه به دلیل اینکه فرد دیگری مسئول پرداخت آب بهاء است آب را هدر ندهید.
گروه های مختلف فرهنگی، هنری، دولتی، غیر دولتی و …. را به ایجاد و ارتقاء فرهنگ حفاظت از آب در میان کودکان و بزرگسالان تشویق کنید و یادمان باشد که فرهنگ سازی عامل اصلی پیشرفت بسیاری از جوامع در این زمینه هاست.
گفتنی است گزارش های زیادی از مناطق مختلف شهرستان بستک مبنی بر کمبود و کاهش فشار آب آشامیدنی به بستک نیوز ارسال شده که عزم جدی مردم و مسئولین را میطلبد تا دست در دست هم برای آبادانی و رفع نیازها بکوشیم.
انتهای پیام / ش.ز
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰