یادداشت/خشکسالی و بیآبی یا ضعف در مدیریت آب؟
به گزارش پایگاه خبری بستک نیوز ، “رامی رفیعی” فعال اجتماعی شهرستان بستک با ارسال یادداشتی به بستک نیوز ، به راههای مقابله با پدیده کمبود آب پرداخته است.
به گزارش پایگاه خبری بستک نیوز ، “رامی رفیعی” فعال اجتماعی شهرستان بستک با ارسال یادداشتی به بستک نیوز ، به راههای مقابله با پدیده کمبود آب پرداخته است.
متن یادداشت به شرح زیر می باشد:
منطقه جنوب ایران بهدلیل شرایط آبوهوایی خشک بارشهای بسیار کمی در فصول مشخصی از سال دارد.بارشهای رگباری در فصل تابستان و بارشهای مداوم اغلب چندروزه در نیمهی دوم سال موجب تامین آب شرب و ادامه حیات در این منطقه گرم و خشک میشود.
همین روستای دهتل (شهرستان بستک) خودمان را اگر مثال بزنیم معمولا در طول سال بارشهای متعددی دارد که حجم زیادی از آب باران از سمت کوه از طریق درهها و خورها به سوی روستا روانه میشود که مقدار اندکی از این حجم ـ با مدیریتی که درگذشته صورت گرفته ـ به برکههایی که منبع اصلی تامین آب هستند میریزند و چندین برابر آبهایی که در برکهها ذخیره میشود از درهها به سوی رودخانه روانه میشود.
سدسازی یکی از راههای ذخیره آب و همچنین کمک به پرآب شدن سفرههای زیرزمینی و راهحلی مناسب برای جلوگیری از هدررفت این مایع حیاتی است.چندین سال قبل دو سد کوچک با فاصله در درهای بزرگ به نام “بَستِ کوه قبله” که از روستای خَشُوَه شروع میشود ساخته شد.
سد اول که ابتدای درّه و در دهانهی کوه بنا شد در همان بارش اولیه پر از خاک و عملا بلااستفاده شد.
سد دوم که کمی بزرگتر و پایینتر قرار دارد در سالهای گذشته تاثیرات خوبی روی چاههای آبجاری داشته که آب روستا را برای مصارف غیرشرب تامین میکنند.همچنین این سد یکی از مکانهای تفریحی دهتل نیز به شمار میرود که هرچند کوچک، اما مردم کمتوقع این روستا را قانع و دلخوش کرده بود.اما چند سال است که این سد نیز به سرنوشت سد اول دچار شده و پر از خاک و گلولای شده و دیگر حجم چندانی از آب را در خود نگه نمیدارد و مدتی پس از سرریز شدن خشک میشود.
بارها از مسئولان روستا درخواست لایروبی سد شده اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته و البته شاید کاری از دستهای خالی مسئولان روستا نیز برنمیآید چراکه این کار نیاز به اندکی بودجه دارد که تنها جواب نیز همین نداشتن بودجه اعلام میشود.اما مخاطب ما مسئولان شهرستان و استان هستند که چرا سدی که با کلی هزینه ساخته شده و اکنون نیاز به لایروبی دارد را با بیتوجهی از کنارش میگذرند و بودجه اندک موردنیاز این کار را تامین نمیکنند.
اهالی دهتل خواهان کارشناسی برای ساخت سدی دیگر در سمت شرق روستا در درّه مشهور به “بَستِ کوه لُز” نیز هستند که برحسب کمتوقعی خود این مورد را هنوز به جد پیگیری نکردهاند اما لایروبی سد خَشُوَه یکی از مهمترین خواستههای اهالی دهتل است که تاکنون پاسخی از جانب هیچ مسئولی بدان داده نشده است.
شاید مسئولان محترمی که با آب شیرین استحمام میکنند اگر یک بار با آب شوری که از آب دریا هم شورتر است و نمک خالی به حساب میآید دوش میگرفتند؛ لحظاتی از وقت گرانبهایشان را صرف چارهاندیشی برای مشکلات آب این منطقه میکردند و کمی اوضاع تغییر میکرد.
اگر مردم موظف به صرفهجویی باشند مسئولان نیز موظف به ارائه راهکار برای تامین آب سالم هستند.مواردی که گفته شد تنها بخش کوچکی از راهحلهای مبارزه با بیآبی و کمآبی است. با امید به توجه بیشتر مسئولان به حفظ و جلوگیری از هدررفت آب در این برهوت خشک و کمآب…
انتهای پیام/آ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰