کلافگی شهروندان فینی
به گزارش پایگاه خبری بستک نیوز به نقل از روزنامه دریای اندیشه، فین در فاصله ۹۵ کیلومتری از بندرعباس واقع شده و با دارا بودن فضای وسیعی از نخلستان های متراکم ، خیابانهای عموماً عاری از بدنه ساختمانی به عنوان یکی از نمونههای نادر و واقعی باغ شهر است. اغلب اماکن در میان نخلستانها احداث شده، به طوری که خیابانها و دسترسیهای شهر به مثابه شبکههای ارتباطی یک پارک بزرگ مورد استفاده قرار دارد.
وجود ۳ معدن از ویژگی های بارز این منطقه است اما طبق گزارش های ارسالی مردمی از وجود معادنی همچون سنگ آهن آک کهو (سمنگان) در مجاورت غرب شهر فین منجر به نارضایتی اهالی محله حسین آباد شده است. گرد و غبارهای ناشی از تردد ماشین های سنگین این شرکت مذکور به هنگام عبور از محله مشکلاتی را اعم از تخریب زیر ساخت ، آسفالت ها ، پل و….. برای ساکنین به بار آورده است.
معدن سنگ آهن آک کهو (سمنگان) به جای آنکه زمینه اشتغالزایی را برای بومیان ایجاد نماید و منافعی را برای مردم منطقه داشته باشد سلامت انسان ها ، دام ها را به خطر انداخته و باعث نابودی اکوسیستم شده است.
عضو شورای شهر فین به نمایندگی از اهالی این منطقه درصدد برآمد که با اطلاع رسانی مشکلات و دغدغه های ساکنین و شهروندان بومی فین را به گوش مسئولین برساند تا در این راستا اقدامات اساسی صورت گیرد و حقوق شهروندان در قالب عمران و آبادانی شهر جزء اولویت مهم مسئولین سنگ معدن قرار گیرد.
آنچه می خوانید ماحصل گفتگوی حسین پاسلار عضو شورای شهر فین باخبرنگار دریای اندیشه است:
در منطقه فین ۳ معدن ، شهرک صنعتی ، بخش های مهمی نظیر : کشاورزی ( کشت گوجه ، بادمجان ، فلفل و… ) ، دامداری و چشمه آب آشامیدنی وجود دارد اما درایت ، هوشمندی مدیران توانمندی را می طلبد که بتوانند در راستای نیازهای مردم سرمایه گذاری نمایند.
قریب به ۱۵ سال است که معدن سنگ آهن در این منطقه احداث شده است ،این معدن در سمت غرب فین با نام (شرکت کانی کاوان سمنگان) و نزدیکی دشت کوران واقع شده است. (روستای کوران واقع در ۷۰ کیلو متری بخش فین تابع شهرستان بندرعباس است). در این معدن بعد از برداشت سنگ آهن و انتقال آن در نزدیکی غرب فین ، عملیات دپو را انجام می دهند.
کارخانه سنگ آهن ابتدا در روستای چاکرته (فین ) قرار داشت و بعد از آنبهداشت ایراد گرفت و مکان را به مجاورت شهر فین تغییر داده که عملیات دپو را انجام میدهند.
زمانیکه باد شروع به وزیدن میکند، گرد و غبار ناشی از فعالیت های معادن سنگ آهن به سمت محله می آید که باید گفت بر اثر گرد و خاک رنگ مرغ ها وخروس ها هم تغییر کرده است .
از آنجایی که در معدن سنگ آهن، باسکول وجود ندارد، ماشین های شرکتمذکور بطور مداوم از طریق روستا در حال تردد هستند.( باسکول: نوعیترازو بسیار بزرگ است که بطور ثابت در یک پی فوندانسیون بتنی قرار می گیرد کامیون ها با بار و بدون بار روی این ترازو رفته تا بدین وسیله وزن باری کهتوسط آنها حمل میگردد، تعیین شود.) که در مدت زمان کوتاه زیر ساخت ها و راه های روستایی فین را از بین برده و رانندگان را با خطرات جدی مواجه نموده است
با توجه به اینکه چشمه آبی در منطقه فین وجود دارد که انسان ها ، دام ها و حتی نخیلات از آن بهره می برند. متاسفانه شرکت کانی کاوان سمنگانپسماندهای تشکیل شده از معدن سنگ آهن را روانه آب رودخانه می کند که با پیگیری های مستمر ، سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان و اداره محیطزیست استان کارشناسانی به منطقه ما فرستادند، آنها اثرات آلودگی های ناشی از پسماندهای موجود در آب رودخانه را مورد بررسی قرار داده و بر گفته هایمان مهر تایید زدند.
قریب به یکسال پیگیر این موضوع بودیم و طی جلسات متعدد حدود ۲۵۰ نفراز اهالی شهر فین استشهادیه محلی را امضا نمودند و همچنین بخش فین ،شورای غرب سمت فین ، دهیاران و…. بر در خواست های مردم را تاییدنمودند .
بهرحال خواست مردم بحق و قانونی است،به جای آنکه وجود معدن سنگ آهندر منطقه غرب فین منفعتی را برای اهالی بدنبال داشته باشد بالعکس بهضرر مردم منطقه شده است.
همانطوریکه اشاره کردم ۳ معدن سنگ در این منطقه وجود دارد که با وجوداین ثروت عظیم و سرمایه گذاران قوی جای این سوال است که چرا برایساکنین این منطقه بیمارستان ۵۰ تخت خوابی احداث نمی کنند؟ که دیگرمردم آن منطقه مجبور نشود به دلیل کمبود مشکلات بهداشتی به مرکز استانمراجعه نمایند. البته با پیگیری ها زیاد از سمت ما ، دانشگاه علوم پزشکیسه پزشک برای درمان سرپایی بیماران به این منطقه اعزام کرد. اما بازهمجوابگوی نیاز بیماران نیست. بنده در خصوص مضررات و گرد و خاک هایناشی از سنگ معدن بر سلامت اهالی منطقه ، استشهادیه محلی برای رییسدانشگاه علوم پزشکی فرستادیم اما متاسفانه در این خصوص اقدام اساسیصورت نگرفت .
مشکلات زیادی اعم از آلایندگی ناشی از دپو پسماندهای معادن سنگ آهندر فضای آزاد ، عدم روشنایی در خیابانهای کمربندی (فین) ، تردد ماشینهای سنگین و وجود گرد و خاک ناشی از آن ، نبودن بهداشت محیطی و ….. در این شهر وجود دارد ، که منجربه نگرانی ساکنین بومی این منطقه شدهاست.
انتظار ما در وهله اول این است، معدن سنگ آهنی که در منطقه ی غرب فینمستقر می باشد و خاک آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر و یا اینکهدر داخل کشور استفاده می شود. باید اهالی منطقه از منافع موجود درمعادن سنگ آهن بهره لازم را ببرند و شخص سرمایه گذاری که در بخشمعادن سنگ آهن مشغول به فعالیت هستند، فعالیت های عمرانی و آبادانیشهر ، آسفالت ، ساخت بیمارستان و…. را انجام دهند.
هم اکنون در سمت غرب فین راهها تخریب شده و اداره برق در این خصوصگفته است ما به هزینه ای بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان برای انتقال تیر برق بهسمت جاده هایی که در حال تعمیر هست، احتیاج داریم. (کار فرما معدنآهن) هیچ گونه حماتی در این خصوص جهت رفاه حال شهروندان نداشته اند.
مسئولین باید شرایطی را فراهم نمایند که مردم ذی نفع باشند نه اینکه منفعتدر انحصار یک عده ای خاص باشد ، اهالی منطقه فین از شورای شهرشاکی شدند که شاید منفعتی برای شما بدنبال دارد که در این باب پیگیرینمی کنید.
ما از طریق بخشداری پیگیری لازم را انجام دادیم اما مسئولین معادن سنگآهن حتی حاضر نیست حق مردم را بدهد.
برای مثال : این شخص مبلغی به ارزش یک میلیون یا پانصد هزار تومان به آموزش و پرورش این منطقه کمک می کند. بعد آموزش و پرورش این منطقه بهعنوان خیر از آن یاد میکند. ما در خطاب به مردم میگوییم این شخص(مسئول سنگ آهن ) میلیاردها پول به اهالی این منطقه بدهکار است.
مسئول معادن سنگ آهن گفته است که ما ۷ میلیارد تومان برای راههایروستایی هزینه کردم، اما بخشداری حرفهای ایشان را تکذیب کردند وگفت: این کارفرما حتی ۴۰ میلیون تومان پول پیمانکار را هم نداده است.
با این تفاسیر کارفرما ( معدن سنگ آهن ) ، حتی خسارت های ناشی از تردد ماشین های سنگین که منجر به تخریب پل در این منطقه شده رانمیدهد، ایشان باید حق مردم را در راستای عمران و آبادانی شهر ادا نمایند.
بهرحال وجود معدن آهن در منطقه حسین آباد ، نه تنها منفعتی را برای اهالیمحل بدنبال ندارد ، بلکه اثرات زیانیار ناشی از گرد و خاک و پسماند بلکهجان آنها را با خطرات جدی مواجه کرده است. سر و صدای بومیان اینمنطقه در آمده است .
رییس بخش فین دراین راستا همکاری های لازم را با شورای شهر داشته اند و پیگیری ها را به سمع و نظر استاندارهرمزگان رسانده و در ارتباط با معدنسنگ آهن با ایشان و حتی فرماندار سابق در این باره صحبت کردیم ومشکلات را بیان نمودیم.
ما بارها در ارتباط با بحث معدن سنگ آهن پیگری های لازم را انجام داده ایم اما متاسفانه به نتیجه ای نرسیده ایم. معدن سنگ آهن منفعتی برای مردم این منطقه ندارد بلکه منجر به تخریب زیر ساخت ها شده است ، اکنون ما درخواست مان را اعلام کرده ، لطفا به مشکلاتمان رسیدگی نمایید.
البته برای رفع مشکلات مطرح شده ، خدمت امام جمعه بندر عباس مراجعه نمودیم. به دلیل اینکه از رنج های مردم این منطقه با خبر بودند دغدغه ها و نگرانی های مردم را به ایشان منتقل نمودیم .مجددا از پیگیری دست برنداشتیم و در تاریخ ۶/۸/۹۸ با پیگیری و نامه نگاری به دفتر ریاست جمهوری، مقام معظم رهبری ، قوه قضاییه و اخبار ۲۰:۳۰ و… انجام دادیم امیدواری مصدای مردم منطقه فین به گوش مسئولین مربوطه برسد و در این خصوصاقدام اساسی صورت گیرد .
طی تماس تلفنی که خبرنگار دریای اندیشه با عضو هیئت رئیسه شرکت آک کهو ( سمنگان) جهت رفع دغدغه های ساکنین بومی این منطقه داشت.
وی در پاسخ خبرنگار ما اینگونه گفت: اگر در انجام فعالیت های این کارخانه به هر جهت مشکلاتی وجود دارد که منجر به آسیب رسانی به محیط زیست ،سلامت انسانها و دام ها شده است و خساراتی را برای این منطقه ببارآورده، برایم جای سوال است ، چرا تاکنون دستگاه های ذیربط اقدام و یا اخطاریه در راستای این امر به ما نداده اند.
تاکنون از سازمان تامین اجتماعی اخطاری مبنی بر آلایندگی محیط کارگری و یا از سازمان پزشک قانونی براساس مستندات که دال بر گرد و غبار معلقدر فین که بر روی سلامت مردم اثر گذار می باشد و اینکه محیط زیست که بهصورت پایشی آزمایشات خود را بر روی این کارخانه انجام می دهد. گزارشی مبنی بر عدم تعهدات این کارخانه به ما اعلام نکرده اند. اجاقیشیرمرد اظهار داشت : سال ۱۳۹۰ برنامه ریزی هایی بر اساس اعتبارات اینکارخانه برای شهر فین انجام شده است ، اما بدلیل عدم رعایت اصول ایمنیاین برنامه ها از بین رفته است. با این وجود ما را مقصر این ماجرا میدادند.
روزنامه دریای اندیشه طبق رسالت خود این حق را برای هیئت رئیسه سنگ آهن آک کهو (سمنگان) جهت پاسخگویی اذهان عمومی در راستای مطالب مذکور محفوظ اعلام میکند.
انتهای پیام / ش.ز
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰